Ta strona używa plików cookie!
close

Polityka prywatności

Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu przywiązuje szczególną wagę do poszanowania prywatności użytkowników odwiedzających jej serwisy w domenach policja.gov.pl. Poniższy tekst zawiera informacje dotyczące naszej polityki prywatności. Prosimy o zapoznanie się z jego treścią.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszych stronach internetowych, automatycznie zbierane są anonimowe dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą telefonu, poczty e-mail itp., przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail itp.

Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z niektórych funkcji naszych funkcjonalności, będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres e-mail i hasło dostępowe, jakiego będziesz używał na naszej witrynie, poprosimy Cię też o dodatkowe dane, np.: imię i nazwisko, numer PESEL, numer telefonu, dane adresowe.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

Dane zbierane podczas rejestracji służą wyłącznie do zalogowania się do naszych serwisów i weryfikacji użytkowników.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników w naszych serwisach internetowych.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytania.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia zasad korzystania z naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Jeżeli jesteś zarejestrowany w naszym serwisie, to po zalogowaniu się do systemu możesz wprowadzić zmiany danych podanych podczas rejestracji i używanych do zalogowania się do systemu. W sprawie usunięcia danych prosimy o kontakt z redakcją serwisu.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

Nasze serwisy internetowe mogą wykorzystywać ciasteczka. Identyfikują one Twoją przeglądarkę oraz usprawniają działanie naszych serwisów. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

Statystyki serwisu

Nasze serwisy gromadzą anonimowe dane dotyczące odwiedzanych stron. Dane te służą wyłącznie do analizy statystycznej ruchu w serwisach, np. określenia popularności poszczególnych części serwisów.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Gdy przekazujesz nam swoje dane osobowe komunikacja między Twoim komputerem a naszymi serwerami jest zaszyfrowana za pomocą protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności przez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

Kontakt

Instytucja zbierająca dane: Komenda Wojewódzka Policji we Wrocławiu, ul. Podwale 31-33, 50-040 Wrocław.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt z redakcją serwisu.